Hvorfor du skal tage dit barn med ud i naturen?

Og finde spiselige ting netop nu!

Som skrevet i går, er efteråret jo over os og det betyder at du enten skal søge inde døre. Eller også skal du tage dit barn med ud i naturen. 

I går skrev jeg om hvorfor du skal inddrage dit barn i madlavningen og hvilke positive resultater du kan forvente hos dit barn når du gør det.
Hvis du ikke fik læst om det kan du se indlægget her.
Men du kan og læse videre her og få gode ideer til hvad du skal lave ude i naturen lige nu.

 

Hvad sker der for dit barn i naturen nu?

Som sagt så er efteråret kommet og det betyder jo at der pludselig opstår en masse muligheder for at være kreativ. 

Men det betyder også at der er svampe.

Svampe er en ting der dele vandene, ikke så meget fordi folk ikke kan lide dem.

Men mere fordi der er en stor angst for at samle dem. Og det kan jeg godt forstå….

Men jeg vil nu alligevel opfordre dig til at komme ud og samle. Der findes en masse gode bøger om de mest almindelige spisesvampe.

Og hvis du går efter mottoet “Kun at samle dem du er helt sikker på”  er der ikke den store risiko.

En svamp du kan være helt sikker på ikke at forveksle med andre er Judasøret.

Ting du kan lave i naturen med dit barn

Det er en svamp der ligner et øre og så vokser den kun på Hyldetræer. Den smager godt i gryderetter og så kan den tørres. Og det bedste er at børnene kan være med.

Men ellers så er svampe jo også sjove at samle for at tørre til dekorationer til jul.

Stik en snor igennem stilken og hæng dem op med “hovedet” ned og lad dem tørre et lunt sted. Afhægig af størrelsen og stedet hvor de tørres tager det mellem 14-30 dage.

En anden ting der er spændende i naturen lige nu er nødder og andre frugter fra træerne.

Blandt andet er frugten fra bøgetræet, bog, spiselig.

Hvis du har tålmodighed kan du samle en masse bog og kværne dem til en slags marcipan eller også kan de ristes med salt og spises som snack. Og skalden som ligner en blomst er fantastisk til at lave juledekorationer af.

Og så er der agern fra Egetræet som kan bruges til “kakao.”

Saml en masse, og her mener jeg gerne en bærepose eller to. Det er en langsommelig proces men utrolig sjovt og så smager det godt.
Rist agerne i en gryde, helts jern eller støbejern og uden fedtstof. Der skal røres hele tiden så de ikke brænder på. Når skallerne begynder at løsne sig kan de tages af varmen. Så skal de køles helt ned. Og pas på for de er meget varme. Når de er til at rører pilles skallerne af  og så skal de hakkes groft.
Nu skal de så skylles med kogende vand for at få garvesyren ud af dem. Gør det tre gange i en metal si. Herefter skal de tørre evt. på et viskestykke. Når de er tørre skal de så ristes igen, de skal være brune og knastørre men må ikke blive brændte.
Når de er færdige køres de gennem en kaffekværner eller en hakker og blandes så i varm mælk og smages til med sukker.
Velbekomme.
 
Det var alt for denne gang.Varme efterårshilsner fra

Trine

By |oktober 19th, 2016|
%d bloggers like this: