Hvad skal du lave med dit barn?

Så er det rigtig blevet efterår og hvor er dit barn og jeg glad for det.

Efteråret er nemlig en tid hvor du og dit barn bliver bombaderet med fantastiske synsindtryk, tænk bare på de smukke farver der er ude i naturen lige nu.
Men det er også en tid hvor der er muligheder for at komme ud og samle nødder, svampe og andre spændende ting, som vi kan tørre og bruge når vi om
ikke så lang tid skal til at julehygge.Samtidig er efteråret også ensbetydende med at vi er mere inde og derved er vi også mere samlede som familie. Det kan jo i sig selv være fantastisk men det kan også skabe udfordringer.

Der var engang hvor det var en selvfølge at børnene hjalp til i husholdningen

For at undgå nogle af konflikterne er det en god ide at inddrage dit barn i madlavningen.
Heldigvis er vi så heldige at vi i Danmark ikke behøver børnenes hjælp for at få det til at hænge sammen.
Men vi eller vores børn mister desværre en masse vigtig læring ved ikke at blive inddraget i madlavningen.
Ved at inddrage børnene bidrager du som forældrene med at skabe en positiv udvikling i forhold til dit barns selvtillid. Motoriske udvikling og sociale udvikling. Samtidig har du en mulighed for at give dit barn en meningsfuld oplevelse. Der også kan være medvirkende til at afhælpe kræsenhed eller manglede lyst til at prøve nye ting.

Nyere forskning viser at allerede i den tidlige barndom bliver grundstenene for en sund mad holdning lagt

Det er også her at kræsenheden opstår enten som et resultat af modvilje mod at prøve nye ting. Eller som et resultat af manglende erfaringer med den pågældende mad.

Forskningen viser også at børn der inddrages i madlavningen udvikler et mere nuanceret madvalg og at disse børn generelt er mindre overvægtige.

Men det er ikke kun i fremtiden at dit barn oplever virkningen, også her og nu har det virkning. For eksempel stimulerer, inddragelsen i madlavningen, sproget og dits barnets evne til at bygge på under-kategorier. For eksempel ved at lærer forskellige underbegreber ved frugt og grønsager.

Også dit barns selvtillid og selvværd kan hjælpes i vejret, f.eks. når den lille 2årige oplever at han selv kan skære en banan ud. Eller når den 3årige kan være med til at skrælle sine egne kartofler. Dit barn får også styrket sin motorik ved at skulle holde på kniven eller katoffelskrælleren. Og ved at lærer at koordinere sine bevægelser så han kan skære selv.
Socialt oplever dit barn at det kan være sammen med familien på en måde der ikke handler om barnet. Altså bliver fokusset lagt på den fælles opgave og derved bliver dit barns evne til at forholde sig til andre end sig selv styrket.

Dit barn oplever at hans hjælp gør en forskel og oplever at han som menneske er noget vær.

Samtidig er der særlige spilleregler på spil i køkkenet som giver konsekvens med det samme.

At inddrage sit barn i madlavningen kan være svært at få taget hul på hvis det ikke noget du har gjort før. Heldigvis kræver det ofte kun små ændringer i starten.
Hvis du gerne vil have hjælp til disse ændringer tilbyder jeg både e-mail rådgivning eller rådgivning hjemme hos dig selv.
Priser og info kan du finde her
Det var alt for i dag.
Mange hilsner
Trine
Online familierådgivning, hvor du får hjælp til konflikter i familien og børn der har det svært.
© Copyright 2016 - Oxygen - All Rights Reserved
crossmenu